Bevers

De Bevers zijn de jongste telg binnen St. Gerlach en tevens ook binnen Scouting Nederland. De Bevers zijn jongens en meisjes in een leeftijdscatagorie van 5 tot 7 jaar. Na hun zevende jaar gaan ze naar een grotere groep en worden ze een welp(jongens) of een kabouter(meisjes). De Bevers spelen al hun spelletjes in het denkbeeldige Hotsjitonia.

De oorsprong van de Bevers ligt in Canada. Daar werd in de jaren zeventig al volop gebruik gemaakt van de beavers. De bevers zijn geintroduceerd in Nederland door een reportage in het kaderblad van Scouting. Stuk voor stuk zag je bij de grotere groepen de Bevers ontstaan en dus ook op 2 juni 1985 bij Scouting St. Gerlach.

Programma zaterdagmiddag:

De bevers draaien net zoals alle andere speltakken op de zaterdagmiddag. Ze draaien echter niet even lang als alle andere speltakken. De Bevers draaien op de zaterdagmiddag van 14.45 uur tot 16.45 uur.

Op een zaterdag middag gaan Bevers altijd leuke spelletjes doen. Deze spelletjes kunnen plaatsvinden in en/of rond het HK(scouting gebouw) of we gaan een stukje wandelen en doen een groot en spannend spel in het bos. Bevers doen natuurlijk niet alleen spelletjes, er kan ook eens een middagje knutselen of koken/bakken tussen zitten.

Kampen:

Winterbivak: een winterbivak spreekt eigenlijk voor zich. Dit kamp vind meestal plaats in de winter en dan gaan de bevers een weekendje op kamp waar ze natuurlijk allemaal avonturen beleven.

Het zomerkamp vindt altijd in verre oorden plaats en duurt een lang weekend(2 nachten, 3 dagen). Hier beleven de Bevers net als op winterbivak vele avonturen, die de Bevers lang bijblijven.

Hoe herken je een Bever?

De bevers herken je ten eerste, naast dat ze klein zijn, aan hun rode beverblouse en ten tweede (omdat ze bij St. Gerlach zitten) aan hun blauwgeblokte das.