Explorers

Activiteiten op de agenda

BBQ 27 mei 2017

De barbecue was een groot succes. Dank voor ieder die deel heeft genomen. Foto’s van het evenement zijn te bewonderen op de Facebookpagina van scouting Sint Gerlach.

Zomerkamp

De explorers gaan in 2017 op zomerkamp naar het internationale scoutingterrein Kandersteg in Zwitserland!

Algemene informatie

Wilde ideeen? Grootse plannen? Verborgen talenten? Bij de Explorers kan je aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Iedereen tussen de 14 en 17 jaar kan Explorer worden.

Programma zaterdagmiddag

Explorers hebben het zelf voor ‘t zeggen. Ze maken samen plannen. Bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Van speleologie tot straattheater, van zeezeilen tot zingen, van kampvuur in Kroatie tot afzien op de Ourthe…Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Je eigen mok uit berkenhout hakken. Samen met een groep in Zuid-Afrika een milieuproject opzetten via Internet. Naar de Wereld Jamboree in Thailand. Niks is onmogelijk.

Bij Explorers blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden.Plannen maken is één. Samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet er voor praten en luisteren, en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want Explorer ben je gelukkig niet in je eentje.

De taken worden verdeeld. Ieder speelt z’n eigen rol in het team. De voorzitter coordineert de voorbereiding en uitvoering van het plan. De contactpersoon zoekt externe hulp indien gewenst. De opinieleider zorgt dat iedereen z’n ei kwijt kan over het plan. En de creator zorgt dat iedereen in actie komt. Er is bovendien een handboek. Daarin staan deze rollen beschreven. Alle taken die er zijn bij het voorbereiden en uitvoeren van een activiteit komen aan bod.

Avontuur is het onbekende verkennen. Daar ligt de grootste uitdaging. Bij de Explorers krijg je de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Kansen genoeg. Het is aan jou om ze te benutten.Maar Explorer ben je niet vrijblijvend. Je hebt respect voor jezelf en voor anderen. Je wilt leren van alle culturen in de wereld. In binnen- en buitenland. Je bent tenslotte lid van een internationale vereniging. Als Explorer heb je trouwens ook respect voor je natuurlijke omgeving. Logisch eigenlijk. Geen beter leven dan buitenleven. En daar moet je zuinig op zijn.

Begeleiders

Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding is wel handig, de begeleiding geeft het laatste zetje tot. Daarnaast staat de begeleiding altijd open voor vragen. Dit jaar zijn dat Kamiel Salentijn, Eric Schreurs, Kevin Dizy en Remoa Kraft.