Lid worden / Uitschrijven

Hoe word je lid van onze groep?

Iedereen die aan de leeftijdeisen van de speltakken voldoet, kan jeugdlid worden van onze groep. Als ouder moet u dan contact leggen met een staflid van het betreffende speltak. Het staflid zal uw kind dan uitnodigen om een keer te komen kijken op een zaterdagmiddag. Het is dan niet alleen kijken maar het kind kan meteen meedoen met het programma. Misschien is het wel verstandig om het kind kleding aan te doen dat vuil mag worden. Scoutingprogramma’s spelen zich voornamelijk buiten af en daar kan kleding nog wel eens vuil worden.

Procedure

Uw kind mag dan drie keer komen kijken en daarna neemt het staflid contact met u op om te horen of uw zoon of dochter wilt blijven. Daarom is het ook handig als u uw telefoonnummer of e-mailadres achterlaat bij de eerste kennismaking.

Online aanmelden

Als uw kind uiteindelijk lid wilt worden dan kunt u gemakkelijk het online formulier invullen. Dit is het makkelijkste voor de Ledenadministratie, de Ledenadministratie geeft de gegevens door aan het betreffende speltak, penningmeester en voorzitter van Scouting Sint Gerlach. Tevens zorgt de Ledenadministratie ervoor dat uw kind wordt ingeschreven bij Scouting Nederland.

Klik op onderstaande link voor het online inschrijfformulier:

Vol is vol!

Het kan echter zijn dat bij een bepaalde speltak vol zit. Er worden dan geen kinderen meer toegelaten tot de speltak omdat anders op onverantwoorde wijze het spel van verkennen gespeeld moet worden. Bij deze speltakken is dan een wachtlijst aanwezig. Mocht u willen dat uw kind geplaatst wordt op deze wachtlijst dan kunt u dit kenbaar maken bij de staf of via onderstaand formulier. De teamleider neemt contact met u op als er weer plaats is bij de speltak.

Uitschrijven

Jammer dat u uw kind wilt afmelden.

Het opzeggen van het lidmaatschap kan bij de staf van de desbetreffende groep. Stuur voor de zekerheid een e-mail ter bevestiging naar de staf. Opzeggingen dienen een maand voor het einde van het kwartaal (dus voor 1 maart, 1 juni, 1 september, of 1 december) ontvangen te zijn.