Steunpilaren

Scouting Sint Gerlach bestaat al meer dan 75 jaar en is opgericht in 1938. De scoutingstaf (30 vrijwilligers) verzorgt elke zaterdag voor jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot en met 21 jaar een aantrekkelijke vrijetijdsbesteding. Dit is gebaseerd op het spel van verkennen, zoals dat door Lord Baden Powell ontwikkeld is. Samenwerken, zelfstandigheid, sport en spel, kamperen, buitenleven en natuur staan hierbij centraal. Scouting Sint Gerlach heeft 7 speltakken met in totaal 150 jeugdleden. Haar hoofdkwartier HK De Knaar is gelegen aan tegen de rand van het Natuurgebied De Pietersberg.

Ons aanbod biedt kinderen de mogelijkheid om even iets “anders te doen”, even weg van de tv, de computer, de Wii of Nintendo. Samen van de natuur en van “buiten zijn” genieten.

Voor al die activiteiten, voor het beheer en onderhoud van het gebouw en bijliggende velden is hulp nodig. Hulp die enerzijds in de vorm van een financiële bijdrage kan bestaan of in de vorm van het beschikbaar stellen van materiaal, transport, vakkennis en “handjes” voor bijvoorbeeld onderhoud van terreinen, het gebouw of hulp tijdens diverse jubileum activiteiten.

U zou onze vereniging helpen en steunen door Steunpilaar van St. Gerlach  te worden. Dit kan al vanaf een jaarlijkse donatie van 35 euro. Als tegenprestatie krijgt u op Open Air Sint Pierre (voorheen de Kerremis) 5 consumptie bonnen en een scouting lot waarmee u automatisch meespeelt met de scouting loterij.

Lijkt u dit wat? Dan kunt u een e-mail sturen naar scoutingstgerlach@gmail.com.