Steunpilaren

Scouting Sint Gerlach bestaat al meer dan 75 jaar en is opgericht in 1938. De scoutingstaf (30 vrijwilligers) verzorgt elke zaterdag voor jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot en met 21 jaar een aantrekkelijke vrijetijdsbesteding. Dit is gebaseerd op het spel van verkennen, zoals dat door Lord Baden Powell ontwikkeld is. Samenwerken, zelfstandigheid, sport en spel, kamperen, buitenleven en natuur staan hierbij centraal. Scouting Sint Gerlach heeft 7 speltakken met in totaal 150 jeugdleden. Haar hoofdkwartier HK De Knaar is gelegen aan tegen de rand van het Natuurgebied De Pietersberg.

Ons aanbod biedt kinderen de mogelijkheid om even iets “anders te doen”, even weg van de tv, de computer, de Wii of Nintendo. Samen van de natuur en van “buiten zijn” genieten.

Voor al die activiteiten, voor het beheer en onderhoud van het gebouw en bijliggende velden is hulp nodig. Hulp die enerzijds in de vorm van een financiële bijdrage kan bestaan of in de vorm van het beschikbaar stellen van materiaal, transport, vakkennis en “handjes” voor bijvoorbeeld onderhoud van terreinen, het gebouw of hulp tijdens diverse jubileum activiteiten.

U zou onze vereniging helpen en steunen door Steunpilaar van St. Gerlach  te worden. Dit kan al vanaf een jaarlijkse donatie van 35 euro. Als tegenprestatie organiseren wij voor onze Steunpilaren eenmaal per jaar een BBQ en ontvangt u 5 consumptiebonnen tijdens de Kerremis St. Pieter.

Ons doel is om vooruitlopend op ons 75 jarig bestaan in 2013 een groep van tenminste 100 Steunpilaren bijeen te brengen. Op dit moment hebben we 46 Steunpilaren.

Als u na het lezen van deze brief besluit onze vereniging te helpen dan zijn we u daar zeer dankbaar voor. En als u besluit om dat niet te doen, begrijpen we dat ook. Dus voelt u zich niet onder druk gezet. Het enige dat wij proberen is om de continuïteit van onze vereniging op lange termijn te borgen. Hierbij zoeken we naar nieuwe wegen die dit mogelijk maken.

Indien u na dit gelezen te hebben nog vragen hebt, dan kunt u altijd contact opnemen met Ben Peters, telefoon nummer: 0642083371.