Bevers

Attentie! Wegens het grote aantal leden is het op het moment helaas niet mogelijk om uw kind bij de bevers aan te melden. Wel kunt u op de wachtlijst gezet worden door een mailtje te sturen naar bevers.sintgerlach@gmail.com. De teamleider neemt dan zo snel mogelijk contact met u op!

Welkom bij de bevers!

De bevers zijn de jongste telg binnen St. Gerlach en tevens ook binnen Scouting Nederland. Bevers zijn jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 5 tot 7 jaar. Na hun zevende jaar gaan ze naar een volgende speltak en worden ze een welp (voor de jongens) of een kabouter (voor de meisjes). De bevers spelen al hun spelletjes in het denkbeeldige Hotsjitonia.

De oorsprong van de bevers ligt in Canada. Daar werd in de jaren zeventig al volop gebruik gemaakt van de beavers. De beverspeltak is geïntroduceerd in Nederland door een item in het kaderblad van Scouting Nederland. Een-voor-een zag je bij de grotere scoutinggroepen bevers ontstaan en sinds 2 juni 1985 ook bij Scouting St. Gerlach.

Programma zaterdagmiddag:

De bevers draaien groep net zoals alle andere speltakken op de zaterdagmiddag. Dit is van 14.30 uur tot 17:00 uur.

Op een zaterdag middag gaan Bevers altijd leuke spelletjes doen. Deze spelletjes kunnen plaatsvinden in en/of rond het HK(scouting gebouw) of we gaan een stukje wandelen en doen een groot en spannend spel in het bos. Bevers doen natuurlijk niet alleen spelletjes, er kan ook eens een middagje knutselen of koken/bakken tussen zitten.

Kampen:

Winterbivak: een winterbivak spreekt eigenlijk voor zich. Dit kamp vind meestal plaats in de winter en dan gaan de bevers een weekendje op kamp waar ze natuurlijk allemaal avonturen beleven.

Het zomerkamp vindt altijd in verre oorden plaats en duurt een lang weekend(2 nachten, 3 dagen). Hier beleven de Bevers net als op winterbivak vele avonturen, die de Bevers lang bijblijven.

Hoe herken je een Bever?

Naast dat het onze kleinste scouts zijn herken je bevers aan hun rode beverblouse en (omdat ze bij St. Gerlach zitten) aan onze blauw geblokte das.

Hoe word je een bever?

Lijkt het je leuk om bij de bevers te komen? Kom dan gewoon eens een keer langs. Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee! Je mag drie keer komen kijken  voordat je lid wordt. Mail de beverstaf dan via ons mail adres  bevers.sintgerlach@gmail.com. Meer informatie over het lidmaatschap is te vinden via deze link: http://scoutingstgerlach.nl/lid-worden/