Explorers

Activiteiten op de agenda

Gerlach Barbecue – 8 juni 2019

Zomerkamp – 6 t/m 13 Juli 2019

We gaan dit jaar op kamp nabij Parijs in Frankrijk.


Gerlach barbecue

Zaterdag 8 juni 2019 organiseren de explorers en stam opnieuw de Sint Gerlach Barbecue. We willen graag het succes van de vorige edities  evenaren. Gezellig, met z’n allen, kinderen ouders en familie, kennis laten maken met hoe wij bij Sint Gerlach barbecuen. Op echt hout van onze Sint Pietersberg en het HK bosje. Met (h)eerlijk vlees van de slager.

Wij organiseren deze barbecue om geld op te halen voor ons zomerkamp. Dit jaar gaan we naar Parijs, in het land van baguette en coq au vin.

Opgeven is verplicht en kan via de volgende link. U kunt zich aanmelden tot en met 31 mei. De barbecue kost 15 euro voor personen ouder dan 12 jaar, en 10 euro voor kinderen van 12 jaar en jonger. Komt u ook?


Algemene informatie

Wilde ideeën? Grootse plannen? Verborgen talenten? Bij de Explorers kan je aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Iedereen tussen de 14 en 17 jaar kan Explorer worden.

Programma zaterdagmiddag

Explorers hebben het zelf voor ’t zeggen. Ze maken samen plannen. Bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Van speleologie tot straattheater, van zeezeilen tot zingen, van kampvuur in Kroatie tot afzien op de Ourthe…Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Je eigen mok uit berkenhout hakken. Samen met een groep in Zuid-Afrika een milieuproject opzetten via Internet. Naar de Wereld Jamboree in Thailand. Niks is onmogelijk.

Bij Explorers blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden.Plannen maken is één. Samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet er voor praten en luisteren, en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want Explorer ben je gelukkig niet in je eentje.

De taken worden verdeeld. Ieder speelt z’n eigen rol in het team. De voorzitter coordineert de voorbereiding en uitvoering van het plan. De contactpersoon zoekt externe hulp indien gewenst. De opinieleider zorgt dat iedereen z’n ei kwijt kan over het plan. En de creator zorgt dat iedereen in actie komt. Er is bovendien een handboek. Daarin staan deze rollen beschreven. Alle taken die er zijn bij het voorbereiden en uitvoeren van een activiteit komen aan bod.

Avontuur is het onbekende verkennen. Daar ligt de grootste uitdaging. Bij de Explorers krijg je de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Kansen genoeg. Het is aan jou om ze te benutten.Maar Explorer ben je niet vrijblijvend. Je hebt respect voor jezelf en voor anderen. Je wilt leren van alle culturen in de wereld. In binnen- en buitenland. Je bent tenslotte lid van een internationale vereniging. Als Explorer heb je trouwens ook respect voor je natuurlijke omgeving. Logisch eigenlijk. Geen beter leven dan buitenleven. En daar moet je zuinig op zijn.

Begeleiders

Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding is wel handig, de begeleiding geeft het laatste zetje tot. Daarnaast staat de begeleiding altijd open voor vragen. Dit jaar zijn dat Eric Schreurs, Kevin Dizy, Ernst Wemmers en Jeroen Schilderman.