Installatie

Beste ouders/verzorgers en jeugdleden,

Ieder jaar worden de kinderen die nieuw bij de scouting, of naar een nieuw speltak zijn gegaan, geïnstalleerd.

Alle leden die geïnstalleerd gaan worden hebben een nieuw uniform nodig. Vanaf 2010 is de nieuwe kledinglijn van Scouting Nederland in gebruik genomen. Ook bij Scouting St. Gerlach zijn wij geleidelijk aan het overgaan op dit nieuwe uniform. Dit bestaat uit een blouse, das, dasring en een aantal insignes. Baretten en petten zijn niet meer nodig. Deze spullen zijn te koop bij de winkel van Scouting Nederland, ofwel de Scoutshop. Deze bevindt zich in Sittard:

 

Scoutshop Sittard          Openingstijden:          woensdag van 15.30 uur tot 18.00 uur

Steegstraat 20                                                           donderdag van 19.00 uur tot 21.00 uur

Telefoon: 046-4008004                                       zaterdag   van 10.30 uur tot 14.00 uur

U kunt ook via internet: www.scoutshop.nl alles bestellen. Dan krijgt u de spullen thuis bezorgd inclusief een acceptgiro kaart om de betaling te regelen. Let er wel op dat u tijdig bestelt, want het duurt enkele dagen voordat de bestelling geleverd wordt.

Wat u precies moet aanschaffen is per speltak staat hieronder weergegeven. Alles is te verkrijgen bij de Scoutshop, behalve het groepsinsigne en naambandje. Deze kunt u bij de staf krijgen. Het regio insigne is niet via internet te bestellen, maar wel te verkrijgen in Sittard. De mensen die via internet bestellen hoeven niet naar Sittard om alleen het regio insigne te halen. De staf zal een aantal regio insignes paraat hebben op de dag van de installatie.

Op de dag van de installatie mag de nieuwe blouse aan, maar alle insignes mogen er nog niet op zitten. Deze worden tijdens de installatie op de blouse gespeld. Alle insignes behoren in een boterhamzakje meegenomen te worden naar de installatie. Nieuwe leden die nooit eerder geïnstalleerd zijn behoren ook hun das en dasriem in dit zakje te stoppen. Voorzie het zakje van de naam van uw kind om misverstanden te voorkomen.

Omschrijving: Artikelnummer:
Alle leden:
St.Gerlachdas 01200 (Schotse ruit Balmoral)
Dasring 05000
Regio insigne Scout-shop Sittard/Via staf
Groepsinsigne St.Gerlach Via staf
Naambandje St. Gerlach Via staf
Installatieteken Scouting Nederland 54300
 
Extra voor Bevers:
ScoutFit blouse Rood 15… (afhankelijk van de maat)
Speltakteken bevers 50200
 
Extra voor Welpen (Jongens & Meisjes):
ScoutFit blouse Groen 10… (afhankelijk van de maat)
Speltakteken welpen 50502
Extra voor Gidsen:
ScoutFit blouse Beige 11… (afhankelijk van de maat)
Speltakteken gidsen 51501
Extra voor Verkenners:
ScoutFit blouse Beige 11…(afhankelijk van de maat)
Speltakteken verkenners 51502
Extra voor Explorers:
ScoutFit blouse Brique 12…(afhankelijk van de maat)
Speltakteken explorers 52502

 

‘t Winkeltje

Heeft u moeite met het kopen van de insignes en ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen nood! Op de dag zelf zal er een winkeltje geopend zijn waar alle insignes (geen uniformen en geen das) te koop zijn. Hier kunt u tevens ook de naambandjes afhalen en het Scouting St. Gerlach insigne kopen. De winkel zal openen om 13.30 uur en heeft maar een beperkte voorraad.

 

Moet mijn kind worden geïnstalleerd?

Het kan zijn dat uw kind nog twijfelt binnen zijn/haar nieuwe speltak vanwege het korte aantal groepsbijeenkomsten tot deze installatie. De staf gaat ervan uit dat alle overgetrokken kinderen gewoon geïnstalleerd worden. Indien uw kind pas bij scouting St. Gerlach is en hij/zij geïnstalleerd wilt worden, kunt u dit het beste vermelden aan de staf.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Installatie
Scouting St. Gerlach