St. Gerlachstocht

Traditiegetrouw organiseert Scouting Sint Gerlach de Sint Gerlachtocht. Op deze dag herdenken en eren wij onze patroonheilige en grote voorbeeld Gerlachus. Deze goede man heeft in zijn vroege levensjaren het Zuid-Limburgse landschap onveilig gemaakt en alles gedaan wat God verboden heeft. Na deze heftige periode heeft hij zijn leven compleet omgegooid en heeft hij zich teruggetrokken in een holle eik waarin hij de rest van zijn leven woonde. De holle eik is hét symbool van St. Gerlach en staat daarom ook centraal in ons groepsinsigne.

Het is deze dag  de bedoeling dat de bovenbouw (gidsen, verkenners, explorers en stam) om 05.30 uur te voet vertrekken vanaf het kerkplein op St. Pieter naar Houthem, waar onze patroonheilige vandaan komt. Ouders zijn ook van harte uitgenodigd om mee te wandelen. Uw jongere zoon/dochter kan met de eigen leiding mee naar het HK om daar op de bus te wachten indien u graag mee wandelt.

Er zal zoals ieder jaar, een mis verzorgd worden door onze eigen pastoor. Vervolgens is er een ontbijt met aansluitend een programma dat zal duren tot ongeveer 13.30 uur. Aansluitend gaan we samen met de bus naar ons scoutinggebouw. Hier houden we een nieuwjaarsreceptie, waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd. Tevens zorgen we voor een hapje en een drankje. Er wordt dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal mensen in het zonnetje te zetten.

Kortom, een hele leuke dag voor jong en oud. Een traditie die wij als St. Gerlach sinds 1939 in ere te houden. Een dag waar stafleden beter kennis met u kunnen maken en uw kinderen een onvergetelijke dag bezorgd krijgen.