Welpen

Welkom bij de welpen!

Algemene informatie

Welpen zijn jongens in de leeftijd van 7 tot 10 jaar. Welp kun je worden in het kalenderjaar dat je 8 jaar wordt. Hun spel van verkennen is gebaseerd op het verhaal Jungle Book, geschreven door Rudyard Kipling. In dit verhaal worden de avonturen beschreven van Mowgli, een klein jongetje dat in het oerwoud te vondeling wordt gelegd, geroofd dreigt te worden door de tijger Shere Khan, maar wordt gered en opgevoed door een wolvenfamilie. Met de dieren in het bos beleven de welpen (wolvenjongen) veel avonturen. Ze dansen en zingen met Baloe de bruine beer, maken een spannende speurtocht met Bagheera de zwarte panter, of spelen toneel met Kaa de slang.

Programma zaterdagmiddag

De Welpen draaien groep van 14.30 uur -17.00 uur. Wij zijn te herkennen aan de groene blouse. Kom maar eens een keertje kijken, als je het avontuur aandurft!

Op zaterdag gaan we vaak het bos in voor een bosspel zoals; stratego of een smokkelspel. Ook doen we aan sport&spel; een stevig potje bull-dog achter op het grasveld. Lekker je energie kwijt kun je als echte jonge Welp.Vaak maken de welpen burchten of hutten die ze dan moeten verdedigen in een spel; tegen de staf of tegen elkaar. De Welpen maken ook graag een kampvuur om hier wat lekkers op klaar te maken, een gebakken eitje boven het kampvuur is een culinair hoogstandje.

Ieder jaar hebben wij ook insignewerk. We gaan dan meer informatie en kennis verzamelen over een bepaald onderwerp zoals; vuur, wetenschap of milieu. Er zijn 3 zaterdagen gepland voor het insignewerk plus een speciale afsluiting. Heb jij voldaan aan de eisen? Dan verdien jij een speciaal insigne die je op je blouse mag naaien.

Af en toe draaien wij ook op de vrijdagavond een spannend programma.

Kampen

Buiten de zaterdagmiddag hebben wij ook kampen; winterbivak, vader-zoon weekend en natuurlijk het zomerkamp!! Tijdens het winterbivak brengen wij een weekend door op ons HK met een speciaal thema. Het VZW is een weekendje weg samen met papa, mama laten we dit weekend thuis. Gezellig samen echte scouting en mannen activiteiten doen. Een gezellig maar zwaar weekend en altijd een bron voor sterke verhalen.

Het zomerkamp, een week op kamp, ieder jaar weer vol avontuur en spanning. Het zomerkamp is het hoogtepunt van het scoutingseizoen en zal plaats vinden de eerste week van de zomervakantie. Via deze link kunt u zien hoe leuk de Welpen het hadden afgelopen jaar.

Mocht u nog vragen hebben kunt u mailen naar: welpenstgerlach@gmail.com

De welpenstaf